torstai 9. lokakuuta 2014

Mutakakku ja jäätelösooda

Herkullinen mutakakku

                                                           SUKLAAMUTAKAKKU
                                                             
                                                            Pohja;

                                                         4       munaa
                                                         5dl    sokeria
                                                         1dl    kaakaojauhetta
                                                         2mm suolaa
                                                         2rkl   vaniljasokeria
                                                         200g  voita 
                                                         3dl     vehnäjauhoja
                                

                                                       Suklaakinuskikuorrute:
                                                           
                                                        75g       voita
                                                        1/2dl    sokeria
                                                        1/2dl    siirappia
                                                        1rkl      kaakaojauhetta
                                                        1tl        valniljasokeria
                                                        1 1/2 dl kuohukermaa
                                                        200g     maitosuklaata
                                                        



Vaahdota munat ja sokeri. Lisää loput taikinan ainekset ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn irtoreunaiseen vuokaan (n.24cm). Paista kakkua 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30-40min. Anna jäähtyä vuoassa. Suklaakinuski: Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, kaakao, vaniljasokeri ja kerma. Keitä pienellä lämmöllä noin minuutti. Paloittele suklaat ja lisää kuorutteeseen. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrute kakun päälle vuokaan. Pidä kakkua kylmässä muutama tunti ja irrota sitten vuoasta. 



Namm jäätelösoodaa


                                                                  JÄÄTELÖSOODA          

                                 Kaada lasiin cocacola-juomaa sen verran, että 3/4 lasista peittyy.
                                 Laita sopivan kokoinen pala  vaniljajäätelöä, että cocacola kuohahtaa.                                                    Varo että cocacola ei liikaa kuohahda!

- Milka ja Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti