torstai 18. syyskuuta 2014

Solmusämpylöitä



Jos kaipaat vaihtelua ruokapöytääsi, kannattaa ehdottomasti tehdä solmusämpylöitä. Teimme niitä eräällä kotitaloustunnilla ja yllätyimme, kuinka helppo niitä oli valmistaa. Hyvin yksinkertaisella pikku solmulla saimme herkulliset ja kivan näköiset sämpylät pöytäämme. Siksi haluamme jakaa ohjeen myös teidän lukijoiden kanssa. :)

SOLMUSÄMPYLÄT     10-12 KPL

Taikinan juuri:
2 1/2 dl vettä tai maitoa
25g hiivaa
1tl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
3/4 tl suolaa
n. 3dl sämpyläjauhoja
25g margariinia tai 2rkl öljyä

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen kulhossa. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja vehnäjauhot.
2. Peitä astia liinalla ja jätä se lämpimään veteen 10-15 minuutiksi.
3. Lisää suola ja suurin osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen, kun taikinan juuri kuplii.
4. Lisää rasva. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä alustaen. Käytä jauhoja sen verran, että taikina irtoaa alustasta ja siitä muodostuu kiinteä pallo.
5. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, muotoile se tangoksi ja jaa 10-12 osaan.
6. Muotoile osat tangoiksi ja laita niihin löysä solmu.
7. Nosta sämpylät leivinpaperille ja anna niiden kohota lämpimässä peitettyinä.
8. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n.12 minuuttia.

Bon appétit!

                                                                                                        Mukavia leivontahetkiä! -Päivikki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti