lauantai 6. syyskuuta 2014

Pullan tuoksua

Viime viikolla leivoimme erilaisia pullia. Jokainen ryhmä leipoi peruspullataikinasta erilaisia pullia.

Tässä erinomainen pullataikinan ohje:
5dl maitoa
50g hiivaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
2tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
n. 100 g margariinia 

  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. 
  •  Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä margariini. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. 
  •  Kauli taikina levyksi ja levitä sokeria ja kanelia päälle. Pyöritä levy rullaksi ja leikkaa veitsellä korvapuusteiksi tai palasiksi bostonkakkuun tai saksi pitkoksi.
  •  Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  • Korvapuustit 225 astetta, n. 10 min. 
  •  Saksipitko 200 astetta, n. 20 min. 
  •  Bostonkakku 175 astetta, n. 35 min.

Saksipitko

Korvapuusti

Bostonpulla
 Maiju ja Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti