tiistai 23. syyskuuta 2014

Kerroskiisseliä


Kerroskiisseli
Määrä                            
                                          Mehukiisseli:
½ l                                makeaa, voimakasta mehua, esim. mansikkamehua
2½ rkl                           perunajauhoja
                                          Maitokiisseli:
½ l                                maitoa
2 rkl                              perunajauhoja
3 rkl                              sokeria
1 tl                                vaniljasokeri
                                           Väliin:
                                     tuoreita marjoja, esim. mansikkaviipaleita

  Valmistusohje
Keitä ensin kiisselit.

1. Mittaa kaattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Sekoita ainekset pohjaa myöten sekaisin.
2. Kuumenna mehu edelleen sekoittaen hitaasti kiehuvaksi. Lopeta sekoittaminen, kun mehu          kirkastuu ja sakenee kiisseliksi.
3. Sekoita pinnoitetussa kattilassa kylmä maito ja perunajauhot. Sekoita ainekset hyvin.
4. Kuumenna maito pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se sakenee kiisseliksi.
5. Lisää sokeri ja vaniljasokeri hieman jäähtyneeseen kiisseliin.

6. Kaada annosmaljoihin kerros mehukiisseliä. Jäähdytä hetki ja lisää mansikkaviipaleet. Kaada päälle kerros maitokiisseliä, jäähdytä ja lisää marjat. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Voit valmistaa kerroskiisselin myös yhteen isoon maljaan.


Ohjeita kirjoitteli Anni.I

1 kommentti: