Kerroskiisseli
Määrä
Mehukiisseli:
½ l makeaa, voimakasta mehua, esim. mansikkamehua
2½ rkl perunajauhoja
Maitokiisseli:
½ l maitoa
2 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeri
Väliin:
tuoreita marjoja, esim. mansikkaviipaleita
Valmistusohje
Keitä ensin kiisselit.
1. Mittaa kaattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Sekoita ainekset pohjaa myöten sekaisin.
2. Kuumenna mehu edelleen sekoittaen hitaasti kiehuvaksi. Lopeta sekoittaminen, kun mehu kirkastuu ja sakenee kiisseliksi.
3. Sekoita pinnoitetussa kattilassa kylmä maito ja perunajauhot. Sekoita ainekset hyvin.
4. Kuumenna maito pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se sakenee kiisseliksi.
5. Lisää sokeri ja vaniljasokeri hieman jäähtyneeseen kiisseliin.
6. Kaada annosmaljoihin kerros mehukiisseliä. Jäähdytä hetki ja lisää mansikkaviipaleet. Kaada päälle kerros maitokiisseliä, jäähdytä ja lisää marjat. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Voit valmistaa kerroskiisselin myös yhteen isoon maljaan.
Ohjeita kirjoitteli Anni.I
tätä kokeillaan syyslomalla
VastaaPoista